' trädgård, jul & Ernst!

Hej kära läsare!

Nu är det helg igen, och juli! Tiden går så himla fort. Det märks att trädgårdssäsongen är igång på allvar nu. Blommor, stålkorgar, krukor och lyktor går åt som smör i solsken! Jag tycker att det är roligt att folk lägger ner tid och energi på att göra iordning ordentligt utomhus. Har man en trädgård, uteplats eller balkong blir det ju som ett extra "rum" under den varmare delen av året. Klart att det ska vara hemtrevligt, pyntat och mysigt där också!

Vet ni vad som hände igår?
Den första jul & vinter-katalogen levererades till oss. Det känns lite väl tidigt, men eftersom att formex-mässan är i september så är det bra att vara förberedd! Jag ska väl inte sticka under stolen med att jag faktiskt går och småklurar på hur vår julskyltning ska se ut... Vinter och kyla känns ju onekligen ganska avlägset just nu. Och på tal om kyla, så funderade jag igår på vart vi ska ha alla våra kära blommor under vintertid... Det är så smidigt nu när man kan mysa till det och skylta fint med dem utanför butiken om dagarna, men det kommer med all säkerhet komma en kallare tid! Men, i samma stund hittade jag en finurlig liten mokapär i Affaris katalog. Som en skänk från ovan! Titta själva:

Den där skulle inte vara helt fel fyllt med Plättar i luften, Hyacinter & Tazetter. Eller? Den skulle iallafall kunna vara en bra början på lösningen! Å andra sidan är det ju kanske inte så tokigt med lite zink-baljor fyllda med härliga växter här och där på golvet heller. Nåväl, jag är ganska säker på att det kommer lösa sig fin-fint när det är dags!

 

 

Dessa korgar är också en given favorit i butiken. Lövkorg, vedkorg, kär korg har många namn!

Jag tycker även att det skulle vara fint att använda den som planteringskärl. Först täcka/fodra insidan med mossa (den gröna sidan utåt, så klart.), stoppa i en sopsäck som man stuckit några hål i botten på, fylla upp med lecakulor til hälften, sedan jord och i med lite fina blommor!


Dessa skönheter finns också att känna och titta på i butiken just nu:Ljuslyktan längst upp är självklart vacker att ha inomhus, men även alldeles ypperlig att ha utomhus! De höga kanterna skyddar riktigt bra mot blåst. Den finns i tre olika storlekar, varav den största är ca 25 cm hög. Kostar 35, 59 och 99 kronor styck. Ljusstakarna är 60(!) cm höga, med andra ord rejäla! Riktigt snygga att t.ex. ställa på golvet (om de får vara ifred!). De är tillverkade i gjutjärn och står därför stadigt!


(Bilderna är lånade ifrån Affari & PB-home.)Just det! Ni missade väl inte "Sommar med Ernst" igår? Han är allt en genomgo' människa!
Och inte minst: en citat-maskin. Eller vad sägs om detta?:

"Är man avslappnad nog
för att sitta och titta på en
nyckelpiga en liten stund
slipper man äta
magmedicin till hösten."Jag tror kanske att det ligger något i det!

God natt!
/ Maria


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0