' 1/12

Imorgon är det första dagen på den sista månaden år 2011. Galet så fort tiden går!
Nedan följer några bilder på vad som hänt i butiken de senaste dagarna...Moss-stjärna med Eukalypthus.

Planteringar med Multihyacinter, Peperomia, mossa och fina band!Buffén med julkulor fick flytta till den lilla söta skänken, till förmån för......röd och vit klassisk jul i bokhyllan, mycket av det inkommet till butiken idag!Mys! Mina favoriter på denna bild är många,
men mattorna i grått med en vinröd detalj och Myrsine-träden står högt upp på listan...Björkris är fint även på vintern.Tazetter i glaslykta med diverse grönt. Vackert i all sin enkelhet!

Hoppas att er dag har varit till belåtenhet, och att vi ses i butiken snart!

Sov gott!
/Maria' bild-boom!Fina nyinkomna hängen.En-kransen in action & Krans med brysselkål.Mys i butiken!Amaryllisplantering & dekorerad nattljusstake.De fina zinkstjärnorna!Siffror till adventsljusstaken eller söndagskalandern.Röda siffror & Moas egen julstrumpa!Älskade, älskade multi-hyacinter!Färdigställde även denna idag.& sist men inte minst:
de klassiska och så omtyckta julstjärnorna som varje år pryder Hospitalsgatan är på plats!
Det var allt för idag! :)


' fyra dagar kvar...

...till första advent! Tiden går fort nu, så här på upploppet. Igår landade en stor kartong med härliga grejer från Madam Stoltz i butiken. Bl.a. dessa söta ljusstakar:

Perfekta med lite mossa i, i grupp eller ensamma. 35 kronor stycket!

Även dessa burkar anlände, 85/65/45 kronor styck. Eller alla tre för 195 kronor.
Fina va?

 

Snygga små lyktor, 129 kronor styck.

 

 

Gjorde även dessa Amaryllis-krokar. Man kan hänga dem på dörren istället för en krans, men häftigast är det nästan om man lägger en på ett fint fat, stjälken vill nämligen uppåt och kommer då att sträcka sig upp som en svanhals!
115 kronor styck.

 

/Maria

 

 


' Dagens Ros 21/11

 

Tusen, tusen tack, vem du än är!


'

Jag vet inte hur ni är, men jag är en obotlig tidsoptimist som i bästa fall hinner med hälften av de saker jag tänkt göra under en dag. Idag var en sådan dag då jag inte hann med så mycket alls, faktiskt. MEN, jag har iallafall kommit ihåg att ta lite kort på några av de saker som dagen idag har innehållit.

Två andra varianter av kransar:

 

 

Bättre bilder på adventskransen som kan beställas i valfritt utförande:

 

Adventsljusstake på Moas vis.
Man ser det kanske inte så bra, men den står på en vit liten söt pall.
Ljusen band jag ihop med jutesnöre och siffrorna 1-2-3-4 finns i butiken till det rimliga priset 39 kronor för alla fyra.

 

Mysiga multihyacint-planteringar! För er som inte sett dessa ljuvliga hyacinter innan så har jag glädjen att meddela att dessa är mycket sötare än de vanliga. Löken består av många mindre lökar, ungefär som en vitlök, och ur varje "klyfta" kommer det stänglar med små vita klockor på.

 

Ytterligare en färg på raggsockorna.

 

 

I helgen som var fick jag ett litet ryck och tillverkade en nio meter lång gran-girland till vårat skyltfönster. Den sattes upp idag och resultatet blev mer än tillfredställande. Dessvärre hade det hunnit bli mörkt tills den var färdiguppsatt, men jag tror ändå att bilden visar er hur fint och mysigt det blev!

 

Under dagen gjorde jag även en kortare som vi har i fönstret ovanför dörren:

Tänk att lite granris man göra så stor skillnad!

 

/Maria


' hej ni trogna!

Måndag igen, och jag känner mig laddad som tusan! Idag ska det tillverkas dörrkransar, mistlar, änglar och god jul-hängen för glatta livet. Jag kommer att fota allting och visa er i kväll när jag landar hemma, jag lovar!

Nu till en annan sak:

Är det någonting ni saknar i butiken som ni vill att vi ska köpa in?
Undrar ni något om butiken, eller om oss?
Övriga frågor?

Känn er väldigt välkomna att använda kommentar-funktionen om ni har någonting på hjärtat!
Vi svarar mer än gärna på frågor och funderingar :)Ni har väl sett att vi har raggsockor i butiken?

Många som läser på etiketten tror att vi skriver "Mormor Astrids Raggsockor" på den bara för att det låter sött, men så är inte fallet. Min (Marias) mormor heter Astrid och är fantastisk på många sätt, en av specialitéerna på hennes repertoar är stickning. Vi är väldigt glada över att hon har godheten att sticka fina och sköna raggsockor åt oss så att vi kan hjälpa till att värma Norrköpings-fötter. Raggsockorna finns i tre olika storlekar: 36-37, 38-40 & 41-44. De två mindre storlekarna kostar 195 kronor per par, och den större varianten kostar 225 kronor per par (priserna är baserade på garnåtgången). Sockorna finns i många olika fina färger och kliar inte, värmer gött, blir inte slappa som många andra sockor kan bli, och är väldigt snygga. Och, kanske det viktigaste av allt: de kan tvättas i 40 grader, i maskin! - Nästan för bra för att vara sant.

Jag vågar nog påstå att detta är ett hett julklappstips!

Ha en skön måndag!
/Maria

' Adventstider

Nu är det snart första advent. Tiden rusar förbi, den här hösten måste varit den snabbaste på mycket länge! I veckan fixade och pysslade vi i butiken in på sena kvällen, och fint blir det! Kransar i olika utföranden, jul-ljus från Durance som är helt underbara (...i dofterna Hasselnötscréme, Kvittengelé och Mjölksylt!), ljuslyktor, kulor och pynt gör den mörkare delen av året så himla mycket bättre. Tänkte i vanlig ordning lägga upp lite bilder från butiken.

 

Krans med en och mossa toppad med ett gråblått sött band, jutesnöre och matchande kulor.

 

Myspys på en nyrenoverad skänk. Lägg även märke till den maffiga zink-urnan till höger!

 

Krans-stök på kassadisken.

 

Det söta lilla kryssbordet. På det syns bl.a. Mormor Astrids Raggsockor, de fina ljusstakarna i lättbetong och representanter för två av jul-ljusen. Ovanför hänger det en ljuskrans, på bilden nedan syns den uppifrån.
Fick även med en reflex-prydd herre på bilden!


 

 

Den andra fina skänken.
Till höger på den står Moas egen adventsljusstake som man kan
beställa och få med de pynt man själv tycker bäst om.

 

Fina Myrsine-träd.

 

Vågar man så kan man! Visst är ljuskransen över bordet läcker?

 

Mums!

 

Ha en trevlig helg!

 


RSS 2.0